Kategorier
Business Kreativitet Meaningful Work and Life skrivande Tankar och idéer writing

Återblick, Utblick, då och nu och vad som komma skall.

Återblick, Utblick, då och nu och vad som komma skall. ” by referral only”

Då;
När jag gick igenom mina länkar i min profil på LinkedIn läste jag igenom min bloggserie i .NET Core  jag skrev 2017 under min tid på Agero när dotnet core var nytt. (Känner mig stolt över hur bra jag tycker att den blev, trots att serien inte blev klar innan jag gick vidare i arbetslivet)

Nu;
Idag försöker jag fokusera på annat än programmering och är mer intresserad av att lösa större problem på riktigt, gärna med samhällsnytta och i skärningen mellan systemutveckling och problemens affärsområden. Jag vill stoppa dåliga krav och upphandlingar från att nå fram till systemutvecklarna – det finns få saker som stör mig lika mycket som att bygga saker som verkar galna bara för att; och att se stora IT-projekt och annan systematisering utan eftertanke i samhällsviktiga funktioner som skola, omsorg, infrastruktur etc. får mig att bli frustrerad, lite uppgiven och lite ledsen i ögat – men ”the obstacle is the way”.

Vad som komma skall;
Så… Vet Du någon som behöver en tänkare och kreativ problemlösare som tänker stort och älskar komplexa system (alltså inte IT-system utan större) där nytänkande, systemtänkande, designtänkande, uppströmstänkande och strategier blandat med innovationstänk är på plats? – tveka inte att höra av dig 😊 eller dela min artikel med de du tror finns i rätt nätverk. 🙏

Brukar få höra av vänner ibland ”du tänker för mycket”, ”du överanalyserar”, ”du har för mycket tid” när jag pratar om hur jag tycker att saker och ting borde förbättras eller produktidéer. Det är kanske svagheter ibland, men det är även mina superstyrkor; att tänka i större sammanhang och analysera för att förstå vad som är och varför.

Trivs bäst i innovativa och utforskande miljöer som R&D och uppstart; jag är inte den man ska lägga underhållsarbete på – där dör min själ.

Behöver växa och känna att jag bidrar till något gott i ett större sammanhang – annars vissnar min hjärna och hjärta.

Inspireras av naturen, arkitektur och intressanta människor.

Jimi om sig själv i korthet

By referral only

Hittar ingen bra översättning på svenska; men ungefär ”Endast via hänvisning/rekommendation”.

Under min tid som systemutvecklare m.m. har jag träffat många intressanta personer och ett urval av dem är sådana som jag gärna jobbar med och gärna vill hjälpa med att hitta intressanta kontakter och saker att göra i livet – för deras skull, för min skull och framförallt för samhällets skull. Därför, är min plan att någon gång under 2022 lansera en portal (webbsida) där man kan hitta konsulter och andra bra kontakter, verifierade av mig personligen, som bra personer och duktiga hantverkare inom sitt skrå.

Har du feedback på min plan är jag mycket tacksam för feedback och tar gärna ett samtal online eller över en kaffe, lunch eller promenad. Var inte en främling 😉

Med varma hälsningar, Jimi Friis

Sitter i en av mina favoritfåtöljer från Sri-Lanka iförd endast shorts (ok kalsonger då 🙈) innanför balkongdörrarna i solen 25 september 2021 och svettas – härligt med sommar några dagar igen 😎🐬, får besök av flertalet nyckelpigor i olika färger och lyssnar på trädens prassel i vindbyarna, en hund som skäller och fågelkvitter som kommer igenom när vinden avtar – det är en underbar dag idag igen 🙏